Zeil- en Motorbootvereniging Jason

Stremming sluis en voorhavens Sluiscomplex Driel, Nederrijn van woensdag 20 februari 06:00 uur tot woensdag 8 mei 2019 17:00 uur.

Hierbij wil ik u aanvullend op de meldingen langs de vaarweg en het bericht aan de scheepvaart informeren over de komende geplande stremming van sluis Driel. De stremming start woensdag 20 februari 06:00 uur en duurt tot woensdag 8 mei 2019 17:00 uur.

Tot het opheffen van de stremming van sluis Driel is er geen doorvaart mogelijk en is het gebruik van de aanlegsteigers en andere faciliteiten niet toegestaan. Rijkswaterstaat vraagt u deze informatie te delen met uw achterban, bijvoorbeeld via uw website, publicatieborden of persoonlijk contact.

Rijkswaterstaat renoveert de drie stuwcomplexen in de Nederrijn en Lek. Eén van de onderdelen van de renovatie betreft de sluizen. In het afgelopen jaar zijn de sluiscomplexen Amerongen en Hagestein gerenoveerd. In 2019 wordt het sluiscomplex Driel gerenoveerd en is daardoor gestremd in de hierboven genoemde periode. De scheepvaart kan omvaren via de Waal.

Meer informatie over het project is te verkrijgen via het gratis informatienummer van Rijkswaterstaat 0800 - 8002 of de projectpagina www.rws.nl/stuwensemble.

De scheepvaart wordt op de hoogte gehouden via 'Berichten aan de scheepvaart' (BAS-berichten). Actuele informatie over de beschikbaarheid van de vaarweg kunt u vinden op de website Vaarweginformatie.nl.

Met vriendelijke groet,

Frank van den Broek

Omgevingsmanager Renovatie Stuwensemble Nederrijn en Lek